Πώς να κάνετε φίλους σε 5 λεπτά.

Γίνετε ταχυδακτυλουργοί.

Το ξεκίνημα μιας συνομιλίας είναι μια άσκηση στη διαχείριση ταυτόχρονων στόχων (multitasking). Μάθετε πώς να κάνετε και πώς να διατηρείτε επαφή με τα μάτια, χαμογελάστε, δώστε θετική επιβεβαίωση, σηκώστε το χέρι σας για χαιρετισμό και πείτε κάτι ουσιαστικό. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλό κλίμα.

Μην προσπαθείτε να διορθώσετε τα προβλήματα του άλλου.

Ορισμένοι θεωρούν τη γκρίνια έναν ασφαλή τρόπο για να ανοίξουν συζήτηση με κάποιον άγνωστο. Δεν χρειάζεται να διορθώσετε τα προβλήματά του συνομιλητή σας. Είναι πιο εποικοδομητικό για τη σχέση που προσπαθείτε να ξεκινήσετε να τον καθησυχάσετε ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά του μόνος του.

Αφήστε το κουβεντολόι.

Φύγετε γρήγορα από τη συζήτηση για τον καιρό και πηγαίνετε κατευθείαν στις μεγάλες θεωρίες του σύμπαντος. Οι άνθρωποι καλωσορίζουν πιο συχνά τις σημαντικές συζητήσεις από το κουβεντολόι. Το καλύτερο θέμα πάντως είναι αυτό που απασχολεί το νέο σας φίλο τον τελευταίο καιρό.

Αποφύγετε την ανάκριση.

Το να κάνετε ερωτήσεις δείχνει ενδιαφέρον αλλά μην το παρακάνετε. Όποιος έχει παγιδευτεί σε ένα αεροπλάνο δίπλα σε ένα ιεροεξεταστή ξέρει ότι είναι τρομερό. Αποφύγετε να σπρώχνετε τη συζήτηση με ερωτήσεις. Χρησιμοποιήστε καλύτερα δηλώσεις.

Συζητείστε σαν να είστε ήδη φίλοι.

Δηλώσεις που περιλαμβάνουν και τους δύο σας στην ίδια ιστορία δημιουργούν γρήγορα αμοιβαία συμπάθεια. Για παράδειγμα «Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ θα μπορούσα να πάω για ένα σουβλάκι τώρα». Τέτοιου είδους δηλώσεις ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση χωρίς να την απαιτούν.

Πείτε και καμιά σαχλαμάρα.

Οι άνθρωποι σας εμπιστεύονται όταν τους εμπιστεύεστε αρκετά για να χαλαρώσετε και να πάψετε να κρατάτε άμυνες. Πείτε μια ιστορία όπου γελοιοποιηθήκατε ή δοκιμάστε την κακή γαλλική προφορά σας. Γελάστε με τον εαυτό σας και οι άλλοι θα αισθανθούν έτοιμοι να σας ανοιχθούν.

Μην σκέφτεστε. Ακούστε.

Είναι δελεαστικό να περάσετε το χρόνο που ο άλλος μιλά προγραμματίζοντας τι πρόκειται να πείτε στη συνέχεια. Μην το κάνετε- απλά ακούστε τι λέει ο άλλος. Η απάντηση στο αίνιγμα της ροής της συζήτησης δεν βρίσκεται στο κεφάλι σας. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας, στο συνομιλητή σας.

Δαλώση_Κάνετε φίλους σε 5 λεπτά
Δαλώση_Κάνετε φίλους σε 5 λεπτά 4